Midweekje Drenthe

Op de grote stille heide ..
Op de grote stille heide ..

En wat doen al die pensionada’s in de herfst? Ze nemen een midweekje. We kwamen er veel tegen, steeds in koppeltjes van twee. Net als wij.
Vorige week zondag besloten we toch de fietsen mee te nemen. Op de aanhanger van Danny Kraaijenoord, want met een fietsendrager achter op de auto lukt het bij ons niet (kogeldruk te hoog, e-bikes te zwaar).
Daarbij wel een foutje gemaakt: de laders vergeten. Gelukkig was er een fietsenmaker die onze batterijen wilde opladen. We hebben er veel plezier van gehad. We hebben twee flinke fietstochten gemaakt over de hei en naar de hunebedden. Onderweg van alles en nog wat gezien, zoals een plaggenhut, een grote telescoopantenne, het nodige aan beesten en vooral natuur. Paddenstoelen te over.
Een tweetal hunebedden lag vlak bij elkaar op de heide. En onderweg voerden we de nodige gesprekken. Eén met boswachter Hendrik die duidelijk blij was dat hij een praatje kon maken. Hij nam er de tijd voor. We kregen te horen dat we om gaan komen in de ratten nu er geen vergif meer mag worden gebruikt. Een gezellig vooruitzicht. De dakdekker bezag de wereld positiever. Hij maakte gebruik van Chinees riet. Net zo goed of zelf beter dan de Hollandse. Welja, die Chinezen nemen alles over!
Onderweg lunchten we ook een keer voor de deur bij AH. Gewoon broodje halen, beleg er op, pakje melk, bakje koffie en weg gaat ie. We blijven Hollanders niet waar.
Danny van Duijn werkte in de buurt er logeerde ook nog een nachtje in ons toch wel ruime zes persoons huisje.
Onderweg naar huis deden we Spakenburg nog even aan. Linda was op zoek naar een authentiek tafelkleedje. Er werd nog een nieuwe jas voor mij aan toegevoegd en het was mooi om te zien dat nog ambachtelijk aan de botters wordt gewerkt.

Al met al een mooie midweek. Uiteraard hebben we een paar foto’s gemaakt.

Verjaardag, sport en muziek.

Tine en Kees Kraaijenoord
Tine en Kees Kraaijenoord

Vorige week werd Tine 14 jaar oud. Tine is onze vaste maandagse bezoekster. Ze neemt dan haar vriendin Sofie mee en we eten daarna met z’n vieren een maaltijd. Wat we eten wordt mede bepaald door de voorkeuren van de dames. Heel gezellig allemaal. Tine is trouwens artistiek. Ze kan heel goed tekenen en wil ook in die richting verder.
Vooraf aan haar verjaardag bekeek ik een tenniswedstrijd van haar broer Kees. Het is opvallen hoe Kees zich als tennisser aan het ontwikkelen is. Ten opzichte van vorig jaar zie ik heel mooie rally’s. Hij blijft er ook nuchter onder. Verliezen deert hem niet zoveel.
Onrecht wel. In de dubbel daarna schoof zijn partner alle missers op hem af. Dat had hij beter niet kunnen doen. Kees staakte de wedstrijd. En gelijk heeft hij, ik had hetzelfde gedaan.
What’s in a name!

Gisteren hadden we een ‘heftige’ Halve van Katwijk. We hadden nog 300 deelnemers meer dan vorig jaar (1614 totaal) en dat betekent dat er hier en daar ook wat extra druk ontstaat. Sarah en vriendinnen hebben dat gemerkt: een tassenberg waar haast niet uit te komen was. Ze schakelde een aantal hulp troepen bij en uiteindelijk ging iedereen weer met z’n tasje weg.
Danny van Duijn was ingezet als jeep-chauffeur. Omdat het hoog water was en de jeep met aanhanger in het mulle zand niet in zijn element was heeft hij, op z’n zachtst gezegd, een spannende dag beleefd.
Zelf worstelde ik, samen met schoonzus Christina, bij de inschrijvingen.
Elise en Madelief hebben daadwerkelijk gelopen en hebben beide een mooie tijd neergezet op de 1 km.
Ayden en de andere kleinkids, die er vorig jaar bij waren, hadden nu andere verplichtingen. Die kleintjes hebben tegenwoordig ook een agenda nodig!

En aan het eind van die lange dag: The Rolling Stones. Samen met Danny en Sarah van Duijn was ik om 21:00 uur in de Arena. En toen ging het los! Niet te geloven, wat een ‘dijk’ geluid.
De heren Stones hebben een ongelooflijke dosis energie. Mick Jagger springt nog steeds over het podium en de anderen kunnen er ook wat van. De show is overweldigend. Op een enorme video wand zijn er close-ups van de artiesten en met allerlei lichteffecten en vuurwerk wordt alles ondersteund.
En Mig Jagger klinkt nog steeds als Mig Jagger. En de ondersteunende artiesten op de achtergrond, standing in the shadow, zijn natuurlijk ook niet de eerste de beste.
Inspirerende avond, prachtige afronding van een hectische dag.

Linda was trouwens met Danny en Tineke Kraaijenoord op een orgel en blokfluit concert in Gouda. Was ook indrukwekkend. Grotere tegenstelling nauwelijks denkbaar.

Vanavond vroeg in de kooi.

p.s.: nog effe klagen. Ik ga de vierde griepweek in. Om het wat gemakkelijker te maken ben ik ook nog, na het vervangen van een lamp boven de tafel, op de grond beland. Gekneusde rib. Heel handig bij het hoesten. Toen ik nog werkte gebeurde er nooit wat, als gepensioneerde ben ik een brokkenpiloot.

Stones, 30 september 2017 Arena

Weblog van Kees Kraaijenoord.