Man cave, verjaardagen en het verslag van Johan Edward Smith.

 

Afkortzaag met speciaal gemaakte tafel. De zaag staat in een hoek van 45 graden.

    Afkortzaag met speciaal gemaakte tafel. De zaag staat in een hoek van 45 graden.

De zaag!

Voor mijn verjaardag had ik  tegoedbonnen van de Gamma gevraagd en gekregen.
Ik heb daarvoor een ‘afkort zaag’ aangeschaft. Vreemde naam: je zou haast gaan denken dat er ook verleng zagen bestaan. Maar ja, de kapper kan ook ‘bij knippen’!
Afijn, een goede vriend hoorde er van en zei: “Als die zaag in de doos blijft zitten weet ik het al: dan wordt hij nooit gebruikt”. Hij maakte er voor mij een mooie tafel onder en zorgde ervoor dat die muurvast kwam te staan. En een paar extra steunen, om te voorkomen dat langere latten mooi vlak liggen tijdens het zagen en niet voortijdig naar beneden kieperen.
Ik ben er erg blij mee en ben nu dus voorbereid voor de winterklus: het maken van bloembakken.
Ik ben voor de lol al aan het zagen geweest.

De jarigen:

Kees en Madelief jarig.
Kees en Madelief jarig.

Madelief vierde gisteren haar verjaardag en Kees jr. volgde vandaag.
Madelief was in de vakantie tijdens de vaartocht al jarig maar het moet natuurlijk gevierd worden met zo veel mogelijk familieleden. En dat past niet op de schuit! Madelief werd zeven en ze doet waar het maar kan aan gymnastiek. Waar komt die lenigheid vandaan? Niet van mijn kant.

Kees gaat dit jaar naar het vervolgonderwijs. Deze week moet hij zich al melden bij het Pieter Groen. Hij is een echte natuurliefhebber en dierenvriend. In Denemarken heeft het nog geprobeerd een uit het nest gevallen vogeltje te redden door op zoek te gaan naar wormen.
Vandaag hebben we zijn verjaardag gevierd op het zonnige terras. Jawel, met barbecue.

De kapiteins log!

Johan heeft tijdens de bootreis een scheepslog bijgehouden en deelde dat op Facebook. Leuk om te lezen dus ik heb het naar deze weblog overgebracht, voor de niet Facebookers. 

Klik hier voor de captains log..

Allemaal onderweg!

Denemarken - Uitzicht over het water
Denemarken – Uitzicht over het water

De hele familie Kraaijenoord was of is de laatste twee weken onderweg.
Op de fotoserie hieronder zien we neef Huub Kraaijenoord de uitlaatbocht van de motor monteren in Muiden.
Danny van Duijn, Tijs, Daan en ik hebben de boot daarna naar Katwijk gebracht, met een overnachting in Uithoorn.
Vorige week zondag was ik met Christina en Linda een Noordwijk. Op de Boulevard waren ‘levende beelden’ te zien. Het was prachtig weer en het gebeuren werd begeleid door straatmuzikanten.

Danny, Tineke en de kinderen waren een dag of tien in Sydals, Denemarken. Linda en ik zijn er ook ‘even’ naar toe gereden. En het was de moeite waard. Een prachtige plek, dicht bij zee. Heel rustig, groen, ruim opgezet en een mooie vakantiewoning. Na één nachtje slapen in Sydals hebben we gezamenlijk nog Sonderborg bezocht, een kleurrijk Deens stadje.

Linda en ik hebben daarna ons tentje opgeslagen bij Luneburg, op de bekende Luneburger heide.
Leuke camping met brandschoon sanitair en een ‘Deutsche’ küche.
Daar raadde men ons aan om even langs Boitzenburg te rijden. Dat lag aan de andere kan van de Elbe en dus in voormalig Oost Duitsland. Het zag er netjes uit maar leek tegelijkertijd ook wat achtergebleven, zeker als je kijkt naar de daar op de markt aangeboden kleding.
Volgende stop: Hameln, jawel, van de rattenvanger.
Ook weer aardig overnacht en ’s avonds goed gegeten bij het camping restaurant.
De volgende dag was nogal nat dus we besloten huiswaarts te gaan.

Ondertussen zit Willemijn met gezin op de randmeren met Hr. Ms. De Kraai. Met z’n zessen op een bootje is een hele uitdaging maar ze doen dat prima. Voor de kinderen is er veel te beleven want ze zijn onder andere op de Eemhof geweest en vermaken zich met magneetvissen (dat is geen vissoort maar vissen met een magneet aan een touwtje, op zoek naar onderwaterschatten).

De familie van Duijn heeft een korte reis gemaakt naar Moviepark, Duitland. Het park ligt in de buurt van Dortmund. Daan heeft trouwens ook een prijs gewonnen, een hangmat. Hij heeft hem grondig getest.

De foto’s hieronder zitten hier en daar een beetje door elkaar maar aan de hand van bovenstaand verhaal zal één en ander wel duidelijk zijn.

Weblog van Kees Kraaijenoord.